Zien! De Cruise en Resort collections SS18

De afgelopen weken hebben alle luxe labels weer hun cruise en resort collections gepresenteerd. Menig modejournalist is hiervoor de hele wereld over gereisd, van Tokyo naar Athene en van Los Angeles naar Parijs. Speciaal voor jou hebben wij alle Cruise en Resort collections SS18 voor jou op een rij gezet, zo kun je ze rustig bekijken zonder de hele wereld over de vliegen.

Chanel

Een griekse tempel in Parijs, dat was de locatie waar Karl Lagerfeld de cruise collectie van Chanel toonde aan het publiek. De Galerie Gourbe in het Grand Palais was voor de gelegenheid omgetoverd tot een replica tempel compleet met stenen pilaren en ruïnes. De modellen van Chanel verschenen als Griekse godinnen in Chanel tweed, tunieken met gerafelde randen en geplisseerde jurken in de kleuren van een zonsondergang.

Chanel Cruise collectie ss2018

Louis Vuitton

Nicolas Ghesquiere nam zijn publiek mee naar Japan om de cruise collectie te tonen. Niet alleen de locatie, maar de gehele collectie is een ode aan Japan met invloeden van o.a. Samurai, ceremoniële jurken en de Japanse landschappen. Dit alles was terug te zien in urban pantsuits, en sterk getailleerde jacks, waarna de collectie afgemaakt werd met veel transparante jurken en rokken.

Louis Vuitton SS18 Cruise Collectie

Gucci

Guccify Yourself. Een van de vele slogans die te lezen waren tijdens de Gucci SS18 cruise collectie show. De nieuwe collectie bracht een ode aan de echte Gucci origin en oogde luxueus en dromerig, met een vleugje geek zoals het hoort in de Gucci-look. In de collectie waren veel glitterpakken, drukke jaren zestig prints, rugby truien en tweed pakken te zien al dan niet met sportieve graphics en het Gucci logo.

Cruise collectie Gucci SS18

Dior

Bohemian looks zijn niet meer alleen weggelegd voor festivals maar zijn nu ook terug in de cruise collectie van Dior. Hoofdontwerpster Maria Grazia Chiuri toonde een collectie gebaseerd op het boek “Women Who Run with the Wolves”, die onder andere bestond uit zijden jurken, geborduurde hoeden en A-lijn midirokken.

Cruise collection Dior SS18

Bottega Venneta

Botanische prints en veel kleurrijke details kenmerken de nieuwe cruise collectie van Bottega Venneta getoond door Tomas Maier. In de collectie werd veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals cashmere, katoen, suede, poplin en gebreide jersey. Op de ontwerpen sierden veel botanische prints met details als wilde bloemen, gras en kleurrijke vlinders.

Bottega Venneta resort collection ss18

 

Foto’s: Dior, Chanel, Louis Vuitton, Gucci, Bottega Venneta