Verminder stress in je leven met deze 9 tips

De vakantie is weer voorbij en we zijn weer aan het werk, met een overvolle mailbox en een hoop achterstallig werk betekent dit vaak stress! Dat stress slecht is weten we ook allemaal, het is slecht voor je figuur, je huid en je gezondheid. Daarom hebben wij 9 tips uitgezocht om stress in je leven te verminderen en zo meer te genieten.

1 Ga vaker sporten om stress kwijt te raken. Onderzoek heeft bewezen dat mensen die vaker sporten minder gestresst zijn en ook minder gevoelig zijn voor stress. Plus dat het goed is voor je figuur natuurlijk, twee vliegen in 1 klap!

2 Eet meer noten en bessen. hier zitten antioxidanten en omega 3 in die ervoor zorgen dat je lichaam beter met stress om kan gaan en verminderen het effect van het stresshormoon. Dagelijks een handje bessen en noten is al genoeg.

3 Lach meer. het leven is niet zo slecht als het lijkt. Lachen maakt gelukshormonen aan en die maken je niet alleen minder somber, en de wereld een stuk zonniger, maar ze gaan ook stress tegen.

4 Slaap genoeg. Een gebrek aan nachtrust zorgt niet alleen voor donkere kringen maar ook voor irritaties en meer stress. Bovendien maakt je lichaam te weinig gelukshormonen aan waardoor je vaak ook meer trek krijgt in zoet en vet eten. Ook niet goed voor je stressniveau.

5 Neem een warme douche met een rustgevende douchegel. Onder een straal warm water ontspant je lichaam en de douche is een ideale plek om je hoofd weer helemaal leeg te maken, combineer dit met een rustgevende douchegel zoals de Tao lijn van Rituals en geniet van je rustmoment.

6 Val af en blijf op gewicht. Dit is misschien niet de makkelijkste tip, maar elke ochtend teleurgesteld in de spiegel kijken en jezelf met moeite in een broek proppen maakt je niet gelukkiger en zorgt ongemerkt voor stress reacties.

7 Weg met negatieve mensen. Ga je elke dag om met iemand die alleen kan zeuren en altijd iets te klagen heeft? Weg ermee! Negatieve mensen kosten energie en de irritaties zorgen voor stress reacties in je lichaam.

8 Maak elke dag tijd voor jezelf. Hoe herkenbaar is het dat je altijd alles voor iedereen doet maar jezelf vaak vergeet? Plan daarom elke dag tijd voor jezelf in en neem een lekker bad, kook je lievelings gerecht of lees een goed boek. Zorg goed voor jezelf.

9 Geef een vreemde een compliment. Niets werkt beter dan een lach bij iemand anders laten verschijnen. Verras daarom een vreemde met een compliment en je voelt je instant beter, + het is goed voor je karma!

Hoe ga jij om met stress en wat is jouw ultieme tip? Plaats je reactie op facebook en maak kans op een een Rituals Tao showerfoam.