Wie is Hudson’s Bay, het nieuwe Nederlandse warenhuis

Het is al langer bekend, na het verdwijnen van V&D is er in Nederland ruimte voor een nieuw warenhuis en vanaf deze zomer is het ook zo ver. Hudson’s Bay opent dit jaar zo’n 20 nieuwe warenhuizen in Nederland, en de eerste gaan deze zomer al open, maar wie is Hudson’s Bay?

Premium warenhuis voor alle Nederlanders

Enkele jaren geleden maakte de Bijenkorf bekend te kiezen voor luxe en exclusieve merken. Ook de bestaande warenhuizen van de Bijenkorf zijn of worden verbouwd voor een luxere shopping experience en events als de Drie Dwaze Dagen verdwenen. Voor de gemiddelde Nederlander bleef hierna alleen nog V&D over als warenhuis voor alle Nederlanders.

Met de komst van Hudson’s Bay komt er een nieuw warenhuis voor alle Nederlanders, met premium merken die voor meer mensen betaalbaar zijn dan de merken van de Bijenkorf. Volgens de topman van Hudson’s Bay komen er warenhuizen met alle Nederlanders als doelgroep in plaats van toeristen.

20 nieuwe warenhuizen door heel Nederland

20 nieuwe warenhuizen van Hudson's Bay
Met het verdwijnen van V&D zijn er in veel binnensteden grote panden leeg komen te staan, en een klein aantal hiervan zal vanaf dit jaar dus weer gevuld zijn met de warenhuizen van Hudson’s Bay.

De flagship store van Hudson’s Bay komt in Amsterdam aan het Rokin, hier staan twee nieuwe panden die ooit bestemd waren voor Marks & Spencer en Hausmann maar worden nu vanaf de zomer gevuld door een groot Hudson’s Bay warenhuis. Andere warenhuizen komen onder andere in Den Haag, Rotterdam, ‘s-Hertogenbosch en Tilburg. In de meeste steden trekt Hudson’s Bay in de oude winkelpanden van V&D die vooraf wel een flinke verbouwing ondergaan.

Fashion, accessoires en wonen volgens de laatste trends

Met de komst van Hudson’s Bay komt er weer een warenhuis in Nederland dat wel mode, accessoires en meer verkoopt volgens de laatste trends en ook van hippe merken.

In Canada verkoopt Hudson’s Bay onder andere, Topshop, Calvin Klein, Armani Jeans, Marc Jacobs, Reiss, en Paul Smith. Naar verwachting komt een groot deel van deze merken ook in Nederland verkocht zullen gaan worden. Welke merken er uiteindelijk echt in de Nederlandse warenhuizen terecht komen is natuurlijk nog even afwachten.

Ook Saks OFF 5TH komt naar Nederland

Saks OFF 5TH in de Kalvertoren AmsterdamVoor alle liefhebbers van korting en designer merken brengt de komst van Hudson’s Bay ook outlet warenhuis Saks OFF 5TH naar Nederland. Hoewel er in tegenstelling tot Hudson’s Bay zullen er maar een beperkt aantal Saks OFF 5TH winkels geopend worden.

De winkels van Saks OFF 5TH zijn vooral interessant voor liefhebbers van de luxe merken die de Bijenkorf verkoopt, maar die niet het geld hebben voor dure nieuwe collecties. Bij Saks OFF 5TH vindt je de collecties van vorig jaar van merken zoals Jimmy Choo, Valentino, Saint Laurent en Versace. De korting die je krijgt loopt al snel op tot ruim 50% of nog meer in de sale. De eerste winkel van Saks OFF 5TH zou moeten openen in de Kalvertoren in Amsterdam.