De grootste Primark is onderweg naar Rotterdam

Goed nieuws voor alle liefhebbers van Primark! Door het grote succes van de ierse modeketen, die met haar lage prijzen en trendy kleding snel de markt verovert, is het in Rotterdam al weer tijd voor de tweede winkel, en dit keer aan de Coolsingel in het centrum van Rotterdam.

Grootste Primark van Nederland in Rotterdam

Primark heeft plannen om in het Forum, het oude ABN Amro kantoor, in de binnenstad van Rotterdam een zogeheten flagship store te openen. De werkzaamheden voor het nieuwe pand moeten komende zomer beginnen en in 2018 moet het hele gebouw af zijn, waarin vervolgens het grootste deel aan Primark verhuurd wordt.

In het gebouw komen verder nog appartementen, kantoren en andere winkels zoals boekwinkel Donner,

De nieuwe Primark in Rotterdam centrum

De nieuwe Primark in Rotterdam centrum

maar de flagship store van Primark zal het meest opvallende zijn en de verwachting is ook dat dit een grote  publiekstrekker zal worden.

Volgens de woordvoerder van Primark is het helemaal niet vreemd dat Primark zich op steeds betere locaties zoals. De kosten zijn volgens hem weliswaar hoger, omdat de huur bijvoorbeeld hoger is, maar door de gemakkelijke bereikbaarheid komen er meer bezoekers, die vaker terugkomen en zo voor hogere omzetten zorgen. Uiteindelijk leveren deze winkels in binnensteden dus meer op.

Voor alle liefhebbers van Primark die de goedkope items graag combineren met duurdere of exclusieve items is de ligging van de nieuwe winkel straks ideaal. In de directe omgeving liggen de koopgoot en de Lijnbaan met o.a. De Bijenkorf, V&D en andere mode ketens zoals H&M en Zara.

Het Forum in Rotterdam met de nieuwe Primark

Ontwerp door Rotterdamse top architect Rem Koolhaas

Het Forum waarin dus o.a. de nieuwe winkel van Primark zal komen is ontworpen door de Rotterdamse top architect Rem Koolhaas, onder andere ook bekend van het G-Star hoofdkantoor, complex De Rotterdam en appartementencomplex Het Timmerhuis ook in Rotterdam centrum. Nadat het ontwerp meerdere malen herzien is wordt nu gestart met de ontwikkeling en bouw die 2 jaar korter is dan in het oorspronkelijke plan.

Wat verwacht jij van deze nieuwe Primark? Laat het ons weten!