Geef jij teveel geld uit? Je merkt het aan deze 8 eigenschappen

Toch dat leuke jurkje of die nieuwe lipstick kopen terwijl je bankrekening bijna leeg is of zelfs al rood staat. Elke maand, volgende maand echt beginnen met sparen. Geef jij ook teveel geld uit? Je merkt het aan deze 10 eigenschappen.

1 Je kijkt liever niet naar je banksaldo
Het checken van je banksaldo, het is tegenwoordig makkelijk te doen op je smartphone, maar toch doe jij het liever niet. Wanneer je het toch doet is het vaak reden voor een mini hartaanval en vaak weet je niet waar het geld gebleven is.

2 Je geeft altijd geld uit
Buiten je huur, telefoonrekening en andere vaste lasten geef je elke dag geld uit aan kleine aankopen. Toch net die nieuwe kleur lipstick, een koffie onderweg, een broodje tijdens de lunch en ook aan dat spontane glas wijn op dinsdagavond. Eind van de maand ben je een flink bedrag kwijt maar weet je niet waar het is gebleven.

3 Je weet nooit wat je nou eigenlijk gekocht hebt
Check je toch een keer je bankrekening dan weet je na het bijkomen van de schok niet eens meer waar je al het geld aan uitgegeven hebt. Is je bankpas niet gestolen, nee helaas die zit gewoon nog in je portemonnee. Toch heb je geen idee waar al het geld gebleven is.8 bewijzen dat jij teveel geld uitgeeft

4 Je staat regelmatig rood
Je hebt een haat liefde verhouding met het rood kunnen staan op je bankrekening. Het is vaker feest dan je lief is, maar je kunt ook niet zonder. Wel jammer dat elke maand een groot deel van je salaris in dit gat verdwijnt, maar je kan het ook weer uitgeven toch?

5 Je praat liever niet over je bestedingspatroon
Praten over waar je geld gebleven is, of hoeveel je dit weekend hebt uitgegeven? Dat laat je liever aan anderen over. Je vriendinnen, of erger nog, je vriend vertellen waar je al je geld aan uit hebt gegeven is een van je grootste nachtmerries.


Wil je graag meer geld over houden om zo toch uitgebreid te kunnen shoppen? Stap dan nu over naar de goedkope zorgverzekering van Anderzorg en hou elke maand meer geld over. Een zorgverzekering bij Anderzorg is er al vanaf 78 euro per maand en is hiermee een van de goedkoopste van Nederland.


6 Impulsief is je tweede naam
Riep iemand daar impulsaankopen? Impulsief is jouw tweede naam en winkeliers zien je dan ook graag komen. Spontane aankopen zijn je lievelings en je komt daarom ook vaak met veel meer thuis dan de bedoeling was. (Tip! Shop online met een Zalando kortingscode en krijg 100 dagen de tijd om je spontane aankopen terug te sturen.)

7 Feestdagen en verjaardagen zijn niet je grootste vrienden
Wel als het je eigen verjaardag is natuurlijk, maar wanneer je iets voor iemand moet kopen ontstaan er vaak problemen. Omdat je zoveel geld uitgeeft is er vaak niet veel meer over om een onverwacht cadeau van te kopen. Daarom doe je vaak het volgende..

8 Je leent regelmatig geld van vriendinnen
Om die onverwachte cadeautjes te kunnen kopen, of dat nieuwe afgeprijsde jurkje, leen je vaak geld van vriendinnen. Oké je betaalt het altijd wel terug, maar het blijft een beetje vreemd om geld te lenen van je beste vriendin om haar verjaardagscadeau te kunnen kopen.

Geef jij ook altijd teveel geld uit, en heb je tips om minder geld uit te geven? Deel dan jouw tip op Facebook!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Zorghelder.nl. Onafhankelijk zorgverzekering vergelijken 2017 doe je op Zorghelder.nl