Foodie Friday: Thai Curry Lentil & Sweet Potato Soup

Het is weer Foodie Friday en daarom hebben we weer een nieuw gezond en makkelijk recept uitgezocht. Deze week eten we Thai Curry & Sweet Potato Soup. Eenvoudig te maken en hartverwarmend.

Ingrediënten:

1 eetlepel olijfolie
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 fijngesneden knoflooktenen
1 eetlepel geraspte gember
1 eetlepel rode curry pasta
500 gram zoete aardappel geschild en in blokjes
2 middelgrote wortelen, geschild en in blokjes
750ml kippenbouillon (of groenten wanneer je liever vegetarisch eet)
145 gram gedroogde rode linzen
1 eetlepel thai fish sauce
1 eetlepel limoensap
(Na het koken)
400ml kokosmelk
een snufje zout, naar smaak
1 theelepel thai fish sauce
1 theelepel limoensap

Geen zin om boodschappen te doen? Bestel je boodschappen hier en ze worden thuisbezorgd ;-)!

Instructies:

Zet een pan op het vuur en voeg hier de olijfolie en uien aan toe. Bak de uien glazig.
Voeg wanneer de uien glazig zijn de knoflook en gember toe en bak 1 minuut mee.
Voeg hierna de curry pasta toe en bak tot het geheel begint te ruiken, 30-60 seconden.
Voeg alle andere ingrediënten t/m de eetlepel limoensap toe. Doe een deksel op de pan en laat voor 20 minuten zachtjes koken tot de linzen, en zoete aardappelen gaar zijn.
Gebruik een staafmixer of een blender om de soep te pureren tot een glad mengsel. Meng de kokosmelk en naar smaak fish sauce, limoensap en zout erdoor.
Serveer met (volkoren) stokbrood.

Originele recept: Sweet Peas and Saffron