Eerste Hudson’s Bay warenhuis geopend in Amsterdam

Vandaag was het dan zover, na lang wachten was eindelijk de opening van het eerste warenhuis van Hudson’s Bay. In drie nieuwe panden aan het rokin in Amsterdam ging het eerste warenhuis open, en in de komende weken volgen er nog 9. Wij waren nieuwsgierig of dit echt het nieuwe must have warenhuis is en namen een kijkje bij Hudson’s Bay Amsterdam.

Luxe merken en frisse winkel

Wat direct na binnenkomst opvalt is het witte interieur. Net als in de Bijenkorf na de verbouwing is er veel gebruik gemaakt van wit natuursteen. Op de begane grond is de cosmetica afdeling te vinden met een uitgebreide keuze aan parfums, make-up en cosmetica. Zo is er een shop van Chanel en een Jo Malone, maar de meeste parfums staan naast elkaar samen in een rek.

Ook de rest van het warenhuis is heeft dezelfde frisse witte look. De afdelingen zijn ruim opgezet en erg overzichtelijk. In het warenhuis in Amsterdam zijn dames en herenmode onderverdeeld in de twee verschillende panden en beslaan beide zo’n 5 etages.
De schoenen en tassen vind je in de kelder, ook de enige plek in de winkel waar je binnendoor naar het andere pand kan lopen.

Is Hudson’s Bay het nieuwe V&D of niet?

Ja en nee. Wie de V&D winkel in Leiden heeft bezocht krijgt mogelijk een déjà vu gevoel bij de inrichting van Hudson’s Bay. Toch zijn er ook grote verschillen, zo heeft Hudson’s Bay meer luxe merken in de winkel liggen en daarmee is het prijskaartje ook hoger.
Hudsons’ Bay laat zich misschien nog wel het meest vergelijken met de Bijenkorf, voor de overgang naar een premium warenhuis.

Heb jij Hudson’s Bay al bezocht, en wat vind je ervan? Laat het weten op onze facebook pagina!