Alles wat je moet weten over Amazon Prime Day

Alles wat je moet weten over Amazon Prime Day

Amazon Prime day is het grootste koopjes festijn na Black Friday. Het is in de Verenigde Staten al jaren een groot succes en de kans is groot dat het dit jaar zelfs groter wordt dan Black Friday/Cyber Monday. In 2018 doet Nederland voor het eerst ook mee met Prime Day. Wij kunnen terecht op Amazon.de voor de koopjes.

Amazon Prime Day 2018 begint op 16 juli om 12.00 uur

[soon name=”Prime”][/soon] Oorspronkelijk waren de Prime Day kortingen 24 uur geldig, maar door het grote succes is dit inmiddels verruimd. Je kan daarom dit jaar 36 uur lang de Prime Deals online bestellen. Om dit te kunnen doen heb je wel een Amazon Prime lidmaatschap nodig. Gelukkig geeft Amazon een gratis 30 dagen proefversie weg, je kunt dus tijdens Prime Day shoppen zonder ervoor te betalen.
Meer weten over Amazon Prime? Lees hier 6 redenen om Amazon Prime member te worden.

Hoe werkt Amazon Prime day?

Shoppen met korting tijdens Amazon Prime Day is anders dan bijvoorbeeld Black Friday of de uitverkoop. Hou rekening met de volgende dingen om de meeste korting te scoren. Vorig jaar werden de deals in blokken van 3 uur bekendgemaakt. Dit jaar is Prime Day 36 uur en zijn er een aantal promoties die in blokken van 6 uur vrijgegeven worden.

De Amazon Prime Day kortingen

Tijdens Prime Day vind je een aantal verschillende deals op Amazon. Verwacht onder andere: Gold Box deals, Lightning deals, Coupon deals en price drops. Alle deals zijn net even anders dus hieronder staan ze stuk voor stuk uitgelegd.

Gold Box Deals:
De Prime Day deals die je 36 uur lang kunt shoppen. Van deze aanbiedingen heeft Amazon meer dan genoeg voorraad en er is dus geen haast om zo snel mogelijk je bestelling te plaatsen. Het komt wel voor dat de Gold Box Deals uitverkocht raken, maar dit gebeurt maar zelden.
Lightning Deals: Deze deals zijn, zoals de naam doet vermoeden, zo weer weg. De acties zijn gemiddeld 6 uur geldig, maar afhankelijk van de populariteit veel eerder uitverkocht. Er is vaak nog wel een wachtlijst, maar dat is geen garantie dat je het product ook kan kopen. Heb je een lightning deal op het oog? Zorg er dan voor dat je er snel bij bent!
Coupon Deals: Veel resellers op Amazon bieden kortingscodes aan voor extra korting tijdens Prime Day. Afhankelijk van de verkoper is het gebruik van de kortingscode makkelijk, of iets minder makkelijk. Je vindt vaak landingspagina’s waarbij de Amazon kortingscode automatisch wordt toegevoegd, maar er zijn ook kortingscodes die je zelf tijdens het afrekenen in moet vullen. Wat extra moeite, maar toch snel verdiend.
Direct Price Drops: Het grootste deel van de Prime Day Deals is gewoon een korting op het product zelf. Dit wordt automatisch verrekend in je winkelmandje, of op de productpagina. Je ziet direct hoeveel korting je krijgt en wat het product nu kost.

Waarom is Amazon Prime Day zo speciaal?

Shoppen met korting doe je het hele jaar en dan zijn er ook nog speciale dagen als Black Friday en Singles Day. Deze speciale dagen, met daarbij dus Prime Day, zijn vooral geschikt voor het kopen van artikelen waar normaal geen of weinig korting op zit. Juist voor deze dagen wordt er vaak korting gegeven op dure of luxe artikelen. Het loont dus vaak om met grote aankopen te wachten tot één van deze dagen.

Ook op Amazon Prime Day krijg je korting op elektronica, mode, accessoires en veel meer waar de rest van het jaar geen korting op zit. Hou de aanbiedingen dus goed in de gaten en scoor die perfecte deals!

Wil je ook profiteren van Amazon Prime Day 2018? Meld je dan hier aan voor een Amazon Prime lidmaatschap.