Het aftellen is begonnen voor 3 filialen van de bijenkorf

In augustus 2013 maakte de Bijenkorf bekend dat zij een nieuwe koers ging varen en koos voor een Premium Experience strategie. Bij deze bekendmaking kwam ook dat de grote filialen nog luxer en groter zouden worden, maar dat er ook vijf winkels van de Bijenkorf moesten sluiten. In 2014 was het al zover voor de filialen in Arnhem en Enschede en nu is het aftellen voor de andere drie winkels.

Het einde inzicht van drie winkels van de Bijenkorf

Na de sluiting van de filialen in Arnhem en Enschede resten nu alleen nog de kleine winkels in Breda, ‘s-Hertogenbosch en Groningen. Ook voor deze winkels nadert het einde, de filialen zijn voorzien van grote uitverkoop posters en het is aftellen tot maart 2016 voor ook deze filialen de deuren moeten sluiten.

De overgebleven zeven filialen van de Bijenkorf worden allemaal omgebouwd tot luxe warenhuizen met internationale allure en worden voor zijn van luxe en exclusieve merken. Voor het filiaal in Amsterdam betekende dit onder andere de opening van een nieuwe cosmetica afdeling, en ook de webshop wordt naar een hoger niveau getild.

Uitverkoop en kortingen in de Bijenkorf

In tegenstelling tot de nieuwe strategie van de Bijenkorf, waarbij er al een einde kwam aan de Drie Dwaze Dagen, is er in de drie kleine filialen sprake van sluitingsvoordeel. Tijdens deze uitverkoop geeft de Bijenkorf kortingen tot wel 50% op bijna alles. Hieronder vallen ook merken zoals Gaastra, Replay, McGregor en Diamond Point. Zo profiteer je nog zo’n 3 maanden van leuke kortingen op mooie merken.

Voor een luxe ervaring zoals de Bijenkorf weet te bieden in de flagship stores ben je in de winkels in Breda, ‘s-Hertogenbosch en Groningen helaas niet aan het juiste adres. Ook beleving en luxe merken zal je er niet meer vinden. Voor deze ervaring zal je naar Rotterdam (i.p.v Breda), Eindhoven (i.p.v. ‘s-Hertogenbosch) en Utrecht of Amsterdam (i.p.v. Groningen) moeten.

Wat vind jij van de komende sluiting van deze winkels, en ga jij nog snel wat leuks shoppen met korting? Laat het weten en like Styletimes op facebook!