8x wat je moet weten wanneer je gaat hardlopen

Je hebt besloten om te gaan hardlopen voor een betere conditie, een beter figuur of gewoon om lekker buiten te kunnen sporten. Om het in 1 keer goed te doen is het wel handig om een paar dingen te weten, daarom hebben we voor jou 8 dingen die je moet weten wanneer je gaat hardlopen.

1. Schrijf je in voor een wedstrijd

Hardloopwedstrijden zijn er in vele vormen, soorten en afstanden. Kies in het begin een run die bij je past. Zo is het niet slim om direct een halve marathon te lopen maar is een 5km run een stuk slimmer. Bouw het op om blessures te voorkomen.

2. Doe het niet alleen

Ja we zijn er allemaal schuldig aan, thuiskomen na een lange dag werken en geen zin meer hebben om te gaan sporten. Zoek daarom een maatje om mee te gaan lopen, zo heb je altijd een stok achter de deur om te gaan!

3. Kies de juiste outfit

Sporten gaat niet alleen een stuk makkelijker als je een goed zittende outfit draagt, maar je voelt je ook een stuk prettiger wanneer je er goed uitziet! Shop daarom voor je begint een leuke en goede outfit! (Ben je nog op zoek? Shop dan nu hardloopkleding met 50% korting bij Zalando!)

4. Blijf realistisch

Als je nooit iets anders hebt gedaan dan rennen naar de trein of de bus verwacht dan niet dat je nu ineens de marathon kan lopen. Bouw het rustig op met behulp van een hardloop app om zo blessures en een verlies van motivatie te voorkomen.

5. Maak genoeg tijd om te trainen

Als je jezelf hebt ingeschreven voor een wedstrijd start dan wel vroeg genoeg met trainen. Zomaar even een halve marathon lopen is geen slim plan. Voorkom dus blessures en teleurstellingen en begin op tijd met opbouwen.

6. Let op je voeding

Met sporten alleen kom je er niet, door je nieuwe inspanning heeft je lichaam ook extra energie nodig om alles te kunnen volhouden. Pas daarom ook je eetpatroon aan met meer groenten en fruit, en blijf vooral voldoende drinken.

7. Houd je vorderingen bij

Er is een grote willekeur aan apps om je hardloop trainingen te volgen en bij te houden. Gebruik deze ook zodat je kan zien waar je begonnen bent en hoe ver je nu bent gekomen. (+ hoe ver je nog moet natuurlijk)

8. Ben altijd trots op je resultaat

Blij zijn met wat je bereikt hebt maakt dat je meer gemotiveerd bent om verder te gaan. Verwacht niet direct dat je de marathon van Rotterdam uitloopt, maar werk vol trots naar je doelen toe en vier elk succes!

Heb jij nog tips die wij vergeten zijn? Laat je reactie achter op Facebook!

zalando-running