5 tips voor succesvol sale shoppen

Het is overal weer sale en dat betekent leuke mode en nieuwe schoenen met hoge korting tot soms wel 70% of meer. Omdat alles zo goedkoop is loert de verleiding om meer te kopen dan je nodig hebt, want ja die hakken met 60% korting kan je niet laten staan toch?

Als diezelfde hakken vervolgens ongedragen in de kast verdwijnen, of die net iets te kleine jeans nooit gaat passen blijft het natuurlijk zonde van het geld. Daarom hebben wij 5 tips verzameld om van jou een succesvolle sale shopper te maken!

Wees voorbereid

Een goede voorbereiding is het halve werk zegt men altijd en tijdens het shoppen in de sale is dit ook zo. Bekijk eerst in je kledingkast wat er nog ontbreekt, of wat er aan vervanging toe is. Maak een lijstje met daarop de kleding die je nodig hebt en houd je hier aan.

Hoe graag wil je het hebben?

70% korting maakt het natuurlijk erg aantrekkelijk om helemaal los te gaan en alles te kopen wat je in je handen krijgt, maar zou je het ook kopen als er geen korting op zat? Stel jezelf deze vraag voor je een item in de sale afrekent en laat het hangen als je antwoord nee is. Zo voorkom je teleurstellingen en miskopen.

Kijk online voor extra korting

Heb je een winkelmandje vol kleding uit de sale kijk dan voor het afrekenen of er niet nog een kortingscode is die nog meer korting kan geven. Zo hebben winkels als Boohoo, Sarenza en Spartoo tijdens de sale vaak een kortingscode die alleen geldig is op sale items. Zo heb je eenvoudig 80% korting op zelfs meer!

Sale korting bij JoshV

Reken uit wat het echt kost

Nee nu hebben we het niet over de prijs zonder korting maar over cost-per-wear. Hiermee reken je uit wat een kledingstuk kost per keer dat je het draagt. Stel je koopt een jurkje voor een speciale avond van 50 euro. Wanneer je dit jurkje na die avond nooit meer draagt is je cost-per-wear dus 50 euro.
Koop je een paar schoenen van 100 euro die voor het komende seizoen je nieuwe favoriet zijn, dan is de cost-per-wear uiteindelijk veel lager. Reken daarom ook tijdens de sale uit wat een kledingstuk echt gaat kosten.

Let op de kwaliteit

Niet alleen gaat kleding van hogere kwaliteit langer mee maar controleer het kledingstuk vooraf ook op beschadigingen, naai fouten of gaatjes. Het is meer dan zonde wanneer je nieuwe favoriete kledingstuk wel goedkoop is en na drie keer dragen uit elkaar valt omdat er een naad niet goed was.
Mocht er een kleine beschadiging of een vuiltje op een kledingstuk zitten vraag dan bij de kassa of je niet nog wat extra korting kan krijgen. Bedenk wel eerst of je het zelf kan repareren of de vlek er uit kan krijgen.

Met deze tips ben jij helemaal klaar om de nieuwe sale queen te worden. Zijn we nog iets vergeten, of heb jij nog een ultieme tip? Deel deze dan op Facebook, we zijn benieuwd!